روغن چیلر – نحوه شارژ روغن چیلر تراکمی به صورت کامل

در حالت کلی می توان گفت چیلر به دستگاهی گفته می شود که وظیفه سرد کردن سیستم های سرمایشی را بر عهده دارند. به این شکل که چیلرها در سیستم های سرمایشی خانگی و یا صنعتی آب داخل سیستم را سرد می کنند و از این طریق باعث سرد شدن هوای محیط می شوند. چیلر انواع مختلفی دارد که هر کدام نحوه کار متفاوتی دارند یکی از انواع آن می توان به چیلر تراکمی اشاره کرد که با استفاده از گاز تولیدی از طریق تبخیر باعث خنک شدن سیستم های سرمایشی می شوند.
این نوع چیلرها ابتدا گاز توسط کمپرسور متراکم شده و بعد از آن وارد کندانسور می شود و در آنجا با دمای محیط و یا آب به مایع تبدیل می شود این مایع بعد از عبور از شیر انبساط یا لوله موئین وارد خنک‌کننده (اواپراتور) می ‌شود که فشار کمتری دارد و کار خود را انجام می دهد. این کاهش فشار باعث تبخیر مایع گردیده و در نتیجه مایع سردکننده با گرفتن حرارت نهان تبخیر خود از محیط خنک ‌کننده، باعث ایجاد برودت در موادی که با قسمت خنک‌ کننده در ارتباط‌اند می شود. سپس گاز ناشی از تبخیر، به کمپرسور منتقل می ‌شود. با عبور بخار با سرعت در یک مسیر هوای کندانسور مکیده می‌ شود. خلأ در کندانسور به علت تبدیل بخار به آب و اختلاف حجم بین بخار و آب ایجاد می‌ شود. ما در این بخش به بررسی کامل چیلر و نحوه کار آن می پردازیم اگر قصد آشنایی با این را دارید حتماً با ما همراه باشید.

روغن مورد استفاده برای چیلر و نحوه تعویض آن

روغن یکی از مهم ترین عوامل در درست کار کردن چیلر می باشد از این رو نوع و کیفیت آن اهمیت زیادی دارد همچنین باید در مدت های مشخصی چک شود و در صورت نیاز تعویض شود. برای جلوگیری از آسیب دیدن و اختلال در کار این سیستم بهتر است از سرویس های دوره ای استفاده کنید در این سرویس ها در صورت نیاز روغن تعویض می شود و قطعات آسیب دیده سریعاً تعویض می شوند تا مشکلات جدی ایجاد نشود. در این بخش می خواهیم به نحوه تعویض روغن چیلر و مراحل آن بپردازیم. سرویس دوره ای باعث می شود که شما هزینه زیادی برای تعمیر سیستم صرف نکنید و دستگاهتان عمر طولانی داشته باشد.

روغن مورد استفاده در چیلرهای تراکمی چند نوع می باشند؟

از عواملی که باعث تفاوت در نوع روغن می شود ویسکوزیته و میزان حلال بودن آن می شود. این عوامل حتماً باید با نوع مبرد تناسب داشته باشند. توجه کنید که ویسکوزیته روغن باید به اندازه ای باشد تا فواصل بین قطعات متحرک و درگیر به خوبی پر شود. لایه نازک روغن با ویسکوزیته مناسب روی قطعات، ضد اصطکاک عمل می کند. این لایه باید پیوسته باشد. به غیر از این موارد پایداری شیمیایی روغن و عدم تغییر خواص اولیه نیز باید مورد توجه قرار گیرد. بهتر است بدانید قابلیت جذب روغن، با افزایش دما و فشار بیشتر می شود و برعکس، وقتی که فشار کاهش می یابد مقدار جذب هم کم می شود. این عوامل باعث می شوند نوع و کیفیت روغن ها متفاوت باشد که حتماً باید در حین خرید به این عوامل توجه کنید.

در هنگام خرید روغن برای شارژ چیلرهای تراکمی باید به چه مواردی توجه کنیم؟

1. تأثیر نا مطلوبی بر قطعات پلاستکی و لاستیکی نداشته باشد همچنین قابلیت خورندگی آن ها را نداشته باشد.
2. در دو سمت مکش و دهش ویسکوزیته مناسبی در دما و فشار متفاوتی داشته باشد.
3. میزان حلال بودن مناسب در دما و فشار متفاوت در دو سمت مکش و دهش به نحوی که ضمن دارا بودن قابلیت حل و به راحتی نیز از مبرد جدا شود.
4. در برابر هوازدگی و اکسیداسیون مقاوت بالایی داشته باشد.
5. در دما و فشار بالای سمت دهش تجزیه نشود.
6. بارداری مناسب در فعل و انفعالات شیمیایی داشته باشد.
7. مقاومت الکتریکی زیاد به ویژه برای استفاده در کمپرسورهای بسته و نیم بسته که روغن به همراه مبرد دارای تماس مستقیم با سیم پیچ های الکتروموتور هستند.
8. بر مبرد تأثیر شیمیایی نداشته باشد.
به این نکته توجه کنید روغن تأثیر زیادی در سیستم چیلر دارد به همین دلیل در حین خرید آن حتماً باید از یک فرد متخصص کمک بگیرید تا روغن مناسب را انتخاب کنید. در صورت استفاده از روغن نا مناسب سیستم شما دچار اختلال خواهد شد و این کار باعث می شود شما وقت و هزینه زیادی برای تعمیر آن بپردازید.

مراحل مورد نیاز برای تعویض روغن چیلر تراکمی

1. برای تعویض روغن ابتدا باید دستگاه را خاموش کنید.
2. شیر مکش کمپرسور را در حالت بسته نگه دارید.
3. قسمتCUT-OUT کنترل فشار بالا و پایین را روی صفر قرار دهید.
4. کلید راه انداز چیلر را در وضعیت ON قرار دهید.
5. حتماً باید تا زمانی که فشار مکش به صفر برسد و ثابت بماند کمپرسور کار کند.
6. به منظور تخلیه کامل کمپرسور درپوش تخلیه و فیلتر روغن کمپرسور را باز کنید. توجه کنید که در این مرحله باید روغن را در ظرف مناسبی قرار دهید.
7. از محل راه فرعی شیر مکش گاز ازت را به کمپرسور وصل کنید تا باقی مانده محتویات روغن کمپرسور تخلیه شود. شیر گاز را آهسته باز کنید.
8. اگر کمپرسور شما دارای شیر شارژ روغن است باید درپوش آن را باز کرده و شلنگ میانی گیج مانیفولد را به آن وصل کنید.
9. در این مرحله شما باید دقت زیادی داشته باشید زیرا در هنگام وصل وکیوم پمپ به یکی از شلنگ های مانیفولد و همچنین وارد کردن شلنگ سمت دیگر به ظرف روغن تازه و تمیز نباید هوا وارد شود.
10. بعد از وارد کردن روغن تمیز و تازه درپوش و فیلتر روغن کمپرسور را با آچار محکم ببندید.
11. بعد از بستن درپوش کمپرسور شیر فلکه گیج مانیفولد در سمت واکیوم پمپ را باز کنید و سمت دیگر که در ظرف روغن قرار دارد را ببنید. پمپ واکیوم را روشن کنید و فضای داخل کارتر کمپرسور را کاملاً از هوا تخلیه کنید.
12. در این مرحله باید واکیوم پمپ را خاموش کنید و شیر فلکه سمت واکیوم را نیز در حالت بسته نگه دارید.
13. سپس شیر فلکه سمت ظرف روغن را باز کنید تا روغن از ظرف به سمت کارتر کمپرسور بیاید. توجه کنید که روغن توسط خلأ به وجود آمده در کمپرسور جاری می شود.
14. زمانی که کارتر روغن کمپرسور پر شد می توانید شیر فلکه گیج مانیفولد را ببندید. بعد از بستن فلکه باید شلنگ های گیج مانیفولد را جدا کنید. توجه کنید که برای این که بدانید روغن در داخل دستگاه تا چه سطحی پر شده است می توانید از روی شیشه به کار برده شده بر روی آن ببینید.
15. حتماً باید دقیقاً بعد از جدا کردن شیلنگ از قسمت شارژ روغن سریعاً درپوش شارژ را قرار دهید و آن را با آچار محکم ببندید.
16. در این مرحله شما باید با استفاده از گاز ازت مطمئن شوید که هیچ‌کدام از قسمت های دستگاه که باز و بسته شده اند روغن ریزی ندارند و کاملاً محکم بسته شده اند.
17. بعد از کنترل قسمت های مختلف دستگاه باید قسمتCUT-OUT کنترل فشار بالا و پایین را در حالت استاندارد قرار دهید. منظور از حالت استاندارد قرار دادن CUT-OUT بر روی ۳۰ پوند بر اینچ مربع می باشد.
زمانی که مطمئن شدید همه مراحل را به درستی و با دقت زیاد انجام داده اید می توانید چیلر را روشن کنید. نکته مهمی که باید در تعویض روغن به آن توجه کنید این است که به هیچ عنوان دستگاه نباید نشتی داشته باشد. همان طور که گفتیم روغن جز مهم ترین قسمت های چیلر می باشد پس برای خرید و تعویض آن بهتر از یک متخصص کمک بگیرید.