روغن دنده  , لیست قیمت انواع برندهای روغن دنده

روغن دنده  , لیست قیمت انواع برندهای روغن دنده :  یکی از روغن های است که می تواند در دمای زیاد پایداری خوبی را از خود نشان بدهد و اصلی ترین وظیفه روغن جعبه دنده ، روانکاری چرخ دنده های جعبه دنده ی اتوماتیک و دستی می باشد. روغن جعبه دنده را با نام دیگر واسکازین نیز می شناسند. این روغن ترکیبی از روغن پایه و افزودنی ها می باشد که خاصیت های نظیر ضد ترک و ضد سایش را به همراه داشته است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص لیست قیمت انواع روغن صنعتی و گریس های صنعتی و خوراکی می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید :

۰۲۱-۷۴۳۰۴

روغن دنده

***نکته:

یکی از روغن های مورد استفاده در خودرو، روغن دنده یا واسکازین می باشد. این روغن ها در دیفرانسیل خودرو و گیربکس مورد استفاده قرار میگیرد و با روغن موتور متفاوت می باشد. مواد افزودنی خاصی به روغن دنده اضافه می گردد که از چرخ دنده ها و متعلقات آنها در مقابل فشار وارد شده محافظت میکند.

انواع روغن جعبه دنده

به صورت کلی این روغن با توجه به نوع کاربردی که داشته اند در دو گروه تقسیم بندی میشوند که در ادامه به آن ها اشاره شده است:

  1. روغن های وجود دارد که برای دیفرانسیل ها و جعبه دنده های دستی تولید شده اند و آنها مخفف عبارت Manual Transmission Fluid هستند که با MTF شناخته میگردند.
  2. روغن های دیگری ساخته می شوند که برای جعبه دنده های اتوماتیک و گیربکس ها هستند و آنها مخفف عبارت Automatic Transmission Fluid می باشند که با ATF شناخته می گردند.

رنگ روغن برای جعبه دنده اتوماتیک چیست؟

تمامی روغن های جعبه دندههای اتوماتیک رنگی از روغنهای مخصوص گیربکس دستی یا معمولی متفاوت می باشد ولی به صورت معمول رنگ آن ها قرمز می باشد.

اصلی ترین افزودنی های که به روغن جعبه دنده اضافه می گردد:

  1. افزودنی های ضد ترک و ضد سایش و EP که همان افزودنی برای فشارهای زیاد می باشد. این ترکیبها افزون بر اینکه از برخورد مستقیم فلز با فلز جلوگیری می کنند بلکه سبب کاهش میزان اصطکاک نیز می شوند.
  2. افزودنی های کاهش دهنده نقطه سیلان که این افزودنی موجب کاهش نقطه انجماد روغن جعبه دنده می شود و سبب می شود تا در دمای پایینتر روغن عملکرد بهتری داشته باشد.
  3. افزودنی های اکسیداسیون و خوردگی که این افزودنیها در مقابل خوردگی شیمیایی و اکسیداسیون مقاومت فلزات را کاهش میدهد. همان گونه که قطعا شما میدانید اکسیداسیون و واکنشهای شیمیایی منجر به تخریب فلزات و فرسودگی میگردد.

***نکته :

روغن دنده دیفرانسیل چون در شرایط سخت تری کار میکند معمولا از روغن دنده گیربکس قویتر است.

بهترین زمان برای تعویض روغن واسکاین

واسکازین مثل روغن های دیگر نیاز به تعویض داشته است و زمانی که به موقع تعویض گردد موجب روان کار کردن گیربکس، کاهش درجه حرارت گیربکس، افزایش عمر مفید قطعات، کاهش میزان سر و صدا، و در نتیجه سبب بهبود عملکرد آن می شود. کیلومتر تعویض آن نیز به نوع روغن، گیربکس خودرو و شرایط متفاوت آب و هوایی وابسته است. معمولا به این صورت است که تعویض آن (واسکازین) با تعویض دیسک، صفحه کلاچ انجام می شود.

اگر اینگونه فرض کنیم که عمر سیستم کلاچ خودرو متوسط و ترکیبی از رانندگی درون شهر و جاده در حدود صد هزار کیلومتر کارکرد داشته باشد بعد از هر بار که دیسک و صفحه کلاچ تعویض می شود که با بازشدن کامل گیربکس همراه بوده این سیال هم تعویض میگردد.